SPECIALISTISCHE TECHNIEKEN

Nagelreparatie

Nagelreparatie is bedoeld voor het behandelen van schimmelnagels, traumanagels en nagels die door verkeerd knippen de neiging krijgen in te groeien omdat het nagelbed hoger komt te liggen dan de nagel.

Door het plaatsen van een laagje gel wordt de nagel geleid, waardoor het nagelbed niet omhoog komt en de nagel weer over het nagelbed heen gaat groeien. Op deze manier wordt opnieuw ingroeien voorkomen.

Wanneer bij schimmelnagels de nagel zodanig is aangetast dat de aangedane nagel verwijderd moet worden, is het mogelijk om de nagel te vervangen door een gel-nagel. De gel is elastisch en daardoor geschikt om een nagel mee te repareren. De nagel gedraagt zich net als een gewone, gezonde nagel.

 

Een gel-nagel wordt geplaatst bij:

- een ingroeiende teennagel

- een gescheurde teennagel

- verfraaien van een mycose-nagel (schimmel)

- vervangen van een gedeeltelijk ontbrekende nagel

 

Nagelbeugels

Nagelbeugeltechniek is een specialistische techniek voor het reguleren van ingroeiende nagels. Ingroeiende nagels ontstaan vaak door het foutief knippen van de nagels. Maar ook convexe (bolstaande) nagels hebben nogal eens de neiging om in te gaan groeien.

Het lukt niet altijd om een ingroeiende nagel op een klassieke manier te verhelpen. Om toch tot een oplossing te komen, wordt in dergelijke gevallen een beugel over de ingroeiende nagel geplaatst, zodat de nagelhoeken weer omhoog komen uit de nagelwal en de nagel weer op een normale manier kan uitgroeien.

 

De PURE pedicure werkt met twee soorten beugels, de Gouden Spange en het Veertje:

• Gouden Spange: een veelzijdige nagelbeugel die zowel bilateraal (aan beide zijden), unilateraal (aan één zijde) en als plakbeugel gezet kan worden

• Veertje: dit is een stalen beugel waar twee oogjes aan worden gemaakt. Deze beugel wordt op maat gemaakt en over de vrije nagelrand geschoven. Doordat ook hier het staal aan de nagelranden gaat trekken, zal de nagel worden gecorrigeerd

 

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, vooral aan en tussen de tenen.

Een voorbeeld hiervan is een likdoorn tussen twee tenen die telkens terugkomt. Om dit op te lossen wordt een teenspreider geplaatst met daarin een uitsparing voor de likdoorn. Op deze manier kan het terugkeren van de likdoorn worden uitgesteld of voorkomen.

 

 

Anti-druktechniek

Anti-druktechniek is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te kunnen leggen.

Pijnlijke drukplekken op of onder de voeten en/of tenen kunnen tijdelijk drukvrij worden gelegd, bijvoorbeeld als sprake is van:

• eeltvorming

• likdoorns

• ingroeiende teennagels

• Hielspoor

• Hallux valgus

 

Drukplekken kunnen pijn veroorzaken door bijvoorbeeld een ontsteking van binnenuit of pijn die van buitenaf veroorzaakt wordt door de schoenen. Er kunnen verschillende middelen worden gebruikt om pijnlijke plaatsen te verzachten en om een lichte correctie toe te passen, zoals vilt, fleecy web of foam. Hiermee wordt de pijnlijke plek ontlast, zodat deze rust krijgt en beter kan herstellen.

Anti-druktechniek is een tijdelijke oplossing. Bij eventueel aanhoudende klachten kunt u worden doorverwezen naar een arts op podotherapeut.