PEDICURE

Basis pedicurebehandeling

Waarom voeten verzorging nodig hebben

Voeten hebben meer te verduren dan veel mensen denken. U loopt er op en ze dragen uw lichaam. Ze worden daarbij meer belast dan u misschien in de gaten hebt. Omdat u meestal sokken en schoenen aan heeft, worden ze ook nog eens aan uw zicht onttrokken. Voeten worden daardoor bij de lichaamsverzorging nogal eens vergeten en zijn vaak het ondergeschoven kindje. Tot het moment waarop u last krijgt van uw voeten, bijvoorbeeld door te veel eeltvorming, kloven of een schimmelnagel. Dat leidt ertoe dat lopen vervelender wordt of zelfs heel lastig, of het leidt tot jeuk of zelfs pijn. Om dergelijke problemen te voorkomen of te verhelpen is het belangrijk om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen!

 

De pedicure voorkomt en verhelpt voetproblemen

Om uw voeten in goede conditie te krijgen en te houden is een goede verzorging noodzakelijk. Krijgen uw voeten niet de nodige aandacht, dan kan dit problemen veroorzaken. Daarbij spelen ook andere factoren mee, bijvoorbeeld hoe u loopt, hoe de stand van uw voeten is, welke schoenen u draagt, wat voor werk u doet, welke sport u beoefent. Sommige factoren kunnen namelijk een rol spelen bij de vorming van eelt of het veroorzaken van likdoorns en ingroeiende teennagels. Ook kan schimmel aan huid of nagels optreden.

De pedicure is een gedegen opgeleide professional die precies weet wat voeten nodig hebben en hoe problemen aan uw voeten voorkomen kunnen worden en kan ongemakken en aandoeningen die toch zijn ontstaan op deskundige wijze behandelen en verhelpen.

Met de basisbehandeling van de PURE pedicure krijgen uw voeten de zorg die ze nodig hebben.

 

Basis pedicurebehandeling

De basis pedicurebehandeling bij PURE bestaat uit:

• desinfecteren van de voeten

• knippen van de teennagels

• reinigen van de nagelomgeving

• behandelen van ingroeiende teennagels en/of verdikte teennagels

• behandelen van schimmelnagels

• verwijderen van overtollig eelt en/of likdoorns

• behandelen van eventuele kloven

• inmasseren van de voeten met een verzorgende crème

 

PURE Pedicure & Manicure salon

U kunt voor een medisch pedicurebehandeling terecht in de salon van PURE Pedicure & Manicure. Behandeling aan huis is niet mogelijk.

 

Toelichting voetaandoeningen

 

Ingroeiende teennagel

Ingroeiende nagels zijn nagels waarvan de hoeken te dicht op de huid zitten, waardoor irritatie ontstaat. De ingroeiende nagel kan in het zachte weefsel van de nagelwal binnendringen, wat kan leiden tot een ontsteking.

Oorzaken van ingroeiende nagels:

• aangeboren nagelvorm

• schoeisel

• standsverandering van de voet en/of tenen

• verkeerd knippen van de nagels

De PURE pedicure verhelpt de ingroeiende nagel en legt daar waar nodig is de nagel drukvrij.

 

Verdikte teennagel

Een verdikte nagel, soms met verkleuring, wordt veroorzaakt door verkeerde groei. Dit wordt een hypertrofische nagel genoemd, wat wil zeggen dat er overmatig groei vanuit de nagelwortel is, waardoor de nagel te dik wordt. De PURE pedicure kan een verdikte nagel weer dun frezen. Als er na verloop van tijd opnieuw verdikking optreedt, kan het nodig zijn om die regelmatig dun te laten frezen.

 

Schimmelnagels

Wanneer de nagel door een schimmel geïnfecteerd is, kan deze infectie zich uitbreiden. Bovendien is een schimmelnagel besmettelijk voor huisgenoten. Omdat een schimmelnagel zelden of nooit vanzelf geneest, is deskundige behandeling noodzakelijk. Daarvoor kunt u bij de PURE pedicure terecht.

 

Eelt

Eelt ontstaat door druk en wrijving. De aanmaak van eelt is een natuurlijke reactie van de huid. Eelt wordt namelijk door de huid aangemaakt om de weke delen van de voet te beschermen. Dat eelt ontstaat op plekken waar veel druk wordt uitgeoefend, is dus een volkomen natuurlijk en uitstekend verdedigingsmechanisme.

Overmatig eelt kan echter aanleiding geven tot vervelende klachten zoals pijn, kloven of likdoorns. Daarnaast ziet een laag eelt aan de voet er minder verzorgd uit wat zeker in de zomermaanden, als u meer open schoenen en sandalen draagt, minder prettig is. Om uw voeten zowel mooi als vrij van ongemakken te houden, verwijdert de PURE pedicure op professionele wijze het overtollige eelt.

 

Likdoorn

Als de eeltgroei gaat woekeren, kan er een likdoorn ontstaan. Een likdoorn is een eeltplek die in de kern naar binnen groeit. Vaak ontstaat een likdoorn door voetafwijkingen of door drukpunten in de schoenen.

Is door te langdurige eeltvorming een likdoorn ontstaan, dan kan de PURE pedicure die deskundig verwijderen.

 

Kloven

Kloven zijn barsten en/of scheuren in de droge huid, bijvoorbeeld in de eeltrand bij de hielen, of in een vochtige huid tussen de tenen. Kloven kunnen soms erg pijnlijk zijn en kunnen ook gaan ontsteken, wat tot nog meer problemen leidt.

Na een klovenbehandeling zal de PURE pedicure u voorzien van deskundig advies om uw huid thuis intensief te verzorgen.